Vår bakgrund

Fysiopet AB startade under hösten 2013. Företaget inriktar sig främst på att förebygga och optimera smådjurs samt hästars hälsa och prestationsförmåga.
Vid skador och operationer hjälper vi till med en professionell rehabilitering av det skadade djuret.

Ägare för företaget är Tomas Forsberg, samt Anita Näslund som är ansvarig för den ekonomiska delen. Verksamheten bedrivs för närvarande i Umeå, Djurkliniken Skellefteå och i Boden.

Tomas Forsberg
Jag har arbetat  inom branschen i ca 20 år. Min bakgrund är Leg. djursjukskötare med rehabiliteringskompetens, Axelsons animal school som både hund- och hästterapeut samt utbildad hundfysioterapeut via ReDog. Utbildning inom idrottsmedicin (Ledarskap- och coachingprogrammet) vid Umeå universitet, massageterapeut, personlig tränare, förskollärarexamen och utbildning inom äventyrspedagogik vid Luleå Tekniska Universitet. Det har även under mina ca 20 verksamma år blivit flertalet kortare utbildningar samt en hel massa erfarenhet efter alla behandlingstimmar av djur

Jag har samarbetat med veterinär Lars Steinvall i ca 8 år och varit med och startat djurrehabiliteringsavdelningen för hundar på Gammelstads Djursjukhus. Inom hästsport har jag arbetat med flertalet travtränare vilka jag behandlat hästar åt över hela Sverige. Nu mer är jag även verksam med att utveckla ridhästar och ryttares fysiska egenskaper för att de ska fungera bra ihop som ett team!

Jag jobbar just nu åt Djurkliniken i Skellefteå som ansvarig för deras fina rehabiliterings och friskvårdsanläggning samtidigt som jag driver mitt företag Fysiopet AB med verksamhet främst i Umeå och Boden.

Min bakgrund inom hund och häst är följande …
Jag har tävlat i bruksgrenarna skydd och rapport på elitnivå,  åkt draghund på elitnivå i nordiskstil och är utbildad tjänstehunds instruktör. Jag var med och startade upp agilityverksamheten i Boden samt byggde deras första bana, har ingen egen karriär inom detta område, men det kanske blir en i framtiden. Under senare delen av mitt aktiva hundliv har jakt med stående fågelhund tillsammans med mina vorsteh och pointrar varit mitt största intresse. Jag har även varit uppfödare i 10 års tid av borderterrier och tyskjaktterrier med flertalet utställnings och jaktchampions. Till sist men inte minst nu mer dvärgpudelägare!

Inom hästsporten har jag varit delägare i travhästar, men där har mitt huvudsakliga intresse varit inriktad på att få hästar att prestera så bra som möjligt med rätt träning i balans med en optimal återhämtning.